Teater

Göta Lejon

Göta Lejon invigdes som SF-biograf den 25 januari 1928 med 1.307 platser inklusive 541 på läktaren. Den var då Stockholms näst största biograf, och från 1940 Stockholms största. Göta Lejon var ett storslaget bygge med amerikanska förebilder och hade många stora namn på sin lista av kreatörer. En av dessa var skaparen av Lejonet ovanpå entrén, Einar Forseth, som kanske mest är känd för sina bysantinskt inspirerade guldmosaiker i Gyllene salen i Stockholms stadshus. Han var även ansvarig för dekorationerna i Göta Lejons salong.

Under 1960-talet gjordes lokalen om så att filmvisningar kunde alterneras med teaterföreställningar med bl a Ernst Rolf och Hasse & Tage. 

Under slutet av 1970-talet och 1980-talet ersattes filmvisningarna och föreställningarna av konserter.  AC/DC, Metallica, R.E.M. och The Runaways spelade sina första konserter i Sverige på Göta Lejon. 

Sedan början av 1990-talet när Göta Lejon än en gång byggdes om byttes inriktningen till att spela musikaler och teaterpjäser, men har sedan 2010 också levererat en mängd shower, konserter och stand-upföreställningar och kommer att fortsätta leverera den sortens underhållning och känsla bara en riktig scen kan ge.

När

Se respektive evenemang för datum

Pris

Se respektive evenemang för pris

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: