Urpremiär för Livets bok

Den 14 oktober är det urpremiär för den svenske tonsättare Sven-David Sandströms sista opera Livets bok – ett verk skrivet för stor orkester, kör och ett stort antal större och mindre solopartier.

https://www.welma.se/wp-content/uploads/2022/08/livetsbok-MatsBacker.jpg

Bland solisterna hittar vi toppnamn som Miriam Treichl, Jeremy Carpenter och Olle Persson i det totalt 22 man starka sångarlag som tillsammans med Eric Ericsons Kammarkör, Norrköpings Vokalensemble och såklart, Norrköpings Symfoniorkester, utgör denna jättelika ensemble.

Sven-David Sandströms sista opera, med libretto av Niklas Rådström, är en djärv och visionär återgestaltning av de bibliska böckerna som en enda berättelse om skapande och liv, fylld av poesi och starka historier. Livets bok är en över fyra timmar lång helaftonsopera i tre akter. Verket är skrivet för stor orkester, kör och ett stort antal större och mindre solopartier – det krävs 22 sångare för att besätta de olika rollerna. När Livets bok nu får sin världspremiär i Norrköping så är det i ett så kallat semikonsertant framförande med dramatiska inslag, ljus- och videoeffekter.

Missa inte detta tillfälle att vara med om något alldeles unikt – en av höstens stora musikhändelser i Sverige! /Welma