Utställning: Rolf Hanson - Retroactive

Artipelag

Senast uppdaterad 2021-08-20

Beskrivning
Utställningen Rolf Hanson – Retroactive är den mest omfattande utställning som gjorts med Rolf Hansons konst, som nu inkluderar fyra decenniers verksamhet. Utställningen har kallats en retroaktiv, vilket ger en antydan om hur Rolf Hanson ofta återanvänder till sin egen konst i nya konstellationer.

Rolf Hanson är en av det svenska konstlivets mest betydande konstnärer i sin generation. Han är förknippad med en nordisk romantisk måleritradition som har sin utgångspunkt i ett förhållande till landskapet, men med åren har Hansons måleri fått mer och mer abstrakta uttryck.

Utställningen är den största som gjorts med Rolf Hansons verk och omfattar hela hans karriär, som i pågått i 40 års tid. Ofta kallas utställningar av detta slag för retrospektiva utställningar och brukar tillägnas konstnärer som har en lång och betydande karriär bakom sig, vilket definitivt är gällande för Hanson.

Öppna introduktioner på 20 minuter kommer hållas alla dagar som utställningen är öppen, men föranmälan krävs. Läs mer om utställningen här!

HITTA HIT

Lokaltrafik:
Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden” (obs, inte ”Hålluddens trafikplats”).
Läs mer >>

Bil:
Ta motorväg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Läs mer >>

Båt:
Sommartid har Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen.
Läs mer >>

Egen båt:
För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.
Läs mer >>
Tider

Öppettider: 5/6–28/11 tis–sön 11–17.

Kostnad

Entrébiljett: se hemsidan för aktuell info.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta