https://www.welma.se/wp-content/uploads/2023/07/kayo-klar-2-e1709301772722.png

Kayo om nya rollen på Drottningholms slottsteater

En av landets stora discopersonligheter, Kayo, bryter ny mark och äntrar operascenen. I sommar gör hon nämligen rollen som Puck i Drottningholms slottsteaters uppsättning av Henry Purcells "The Fairy Queen". Welma blev såklart nyfikna och ville ställa några frågor!

Afro-dite, Lejonkungen, Häxorna i Eastwick och såklart – disco. Det är nog många som har en bild av Kayo som en av landets stora musikal- och discostjärnor. Nu får vi se henne i ett helt nytt sammanhang när hon gör sig redo för att ta sig an operascenen. I sommar spelar hon rollen som Puck i Henry Purcells The Fairy Queen på Drottningholms slottsteater, i regi av Josette Bushell-Mingo. Vi når Kayo mitt under en av sommarens repetitioner inför premiären den 5 augusti.

De flesta kanske kopplar ihop dig mer med musikal- och schlagerscenen, vad är din relation till opera? 

Min relation är väldigt blygsam… Men jag har alltid haft stor respekt för denna musikform och har alltid slagits av dess storslagna teatraliska uttryck! Och som den discotant jag är dras jag ju till stora uttryck! 

Berätta lite om din roll som Puck! Vad kan publiken förvänta sig?

Puck är verkligen en spännande och mångfacetterad figur … Publiken kan förvänta sig en kamp mellan kärlek, sorg, separation och lojalitet, men inte bara mellan Titania och Oberon.

Som den discotant jag är dras jag ju till stora uttryck!

– Kayo Shekoni

Kommer vi möjligtvis få höra dig sjunga opera?

Det ska ni slippa!

Blir det något glitter på scen eller har du fått lämna discostasserna hemma?  

Jag har insett att barocken och 1700-talet var förfigurer till disco! Så på ett vis har jag återigen fått bekräftat att glitter gör människor glada.  Så ja, glitter kommer det blir men inte som ni är vana att se mig.

The Fairy Queen är ju en såkallad ”Semi-opera”, vad betyder det?  

Semi-Opera har jag fått förklarat för mig är när det i en operaföreställning även finns talade roller eller repliker.

En av föreställningarna har så kallad integrerad teckentolkning – hur kommer det gå till egentligen? 

Det är så fantastiskt att det äntligen blir en föreställning för alla! Rebecca Drammeh, som är en vän och skådespelare, kommer att spela Puck och gå bredvid mig och samtidigt tolka alla andra! Det är ett enormt jobb och hon gör det med bravur. Jag är så stolt att få dela scen med henne!

Info:  

Rollista: