Vrak – Museum of Wrecks

Museum

Senast uppdaterad 2021-10-11

Tider

öppet fr.o.m. 23/9 2021 Se hemsidan för information och bokning.

Beskrivning
Vrak är ett nytt museum på Djurgården i Stockholm, syster till Vasamuseet, som berättar om Östersjöns unika vrak och som öppnar i september 2021.

Ingenstans i världen finns det så många välbevarade vrak och historiska lämningar som i Östersjön. Vrak är ett museum som berättar om detta världsunika kulturarv. Med hjälp av digital teknik tar museet berättelserna till ytan och låter vraken ligga kvar på botten där de bevaras bäst. 

Den som längtar efter att lära sig mer om vrak kan redan nu via museets webbplats vrak.se djupdyka bland Östersjöns vrak. Där finns vrakberättelser, poddar med marinarkeologiska teman, filmer om vrak i Östersjön och mycket mer.

Vrak ligger på Djurgårdsstrand, mellan Vasamuseet och Gröna Lund, med forna örlogsvarv, skeppsvrak och Östersjön utanför knuten. Museets butik och Vrak Café & Bar har öppet dagligen sedan i juni.

HITTA HIT

Promenera eller cykla
Det är enkelt att gå eller cykla till Djurgården. Från city tar det cirka 40 minuter att promenera och 15 minuter att cykla.
Det finns fina cykelbanor längs Strandvägen och runt på Djurgården. Cykelparkering finns framför entrén.
Med kollektivtrafik

Med SL-kort:

Buss 67, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Spårvagn 7, hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan linje 82, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Slussen.

Annan taxa:
M/S Emelie Citylinebåt, hållplats Gröna Lunds brygga. Avgår från Nybroviken, Hammarby Sjöstad och Masthamnen/Viking Line-terminalen.
Kostnad

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta
Allt som händer — Vrak – Museum of Wrecks

REDAKTIONENS FAVORITER JUST NU