Visning om arkeologi och arkeologiska metoder

Slagfältsmuseet HAMN

Senast uppdaterad 2020-01-03

Beskrivning
Följ med på en visning om arkeologi och arkeologiska metoder på söndagar kl 14 under januari på museet HAMN. Visningen ingår i entréavgiften.

Visning om arkeologi: Livet vid vattenvägen – Hur såg Stäket ut före Baggensstäket? Följ med på en visning där arkeologiska föremål och upptäckter berättar om hur människorna levde och vad de lämnade för spår runt det vi idag kallar Baggensstäket. Var det ett befäst sund redan på vikingatiden? Hur kan man tolka de 1000-åriga fynden? Vilka var kustjägarna som kom till platsen för 8000 år sedan? Visningen ingår i entréavgiften och sker söndagar kl 14 under hela januari. Samling sker vid entrén till museets utställning.

HITTA HIT

Buss och tåg från Slussen: 
Ta anslutningsbuss från Slussen till Henriksdal och ta
därefter Saltsjöbanan till hållplats ”Fisksätra”. Därefter ca 200 meters promenad på samma sida om spåret som stationen ligger – gå (förbi skola och Folkets Hus) mot marinan till museet.

Bil: 
Väg 222 från Slussen, efter Nacka Forum håll höger mot Saltsjöbaden, därefter avfart mot Fisksätra. Ta till vänster efter tågstationen (skylt: Saltsjö Pir), över järnvägen och omedelbart ned till höger och sedan till vänster in på infarten. P-platser är anvisade.
Kostnad

Entré vuxen 80 kr, pensionär/studerande 50 kr, barn och ungdomar till och med 18 år gratis.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!