Mer läsning
Publicerat 15 Januari 2021 12:12
Vinets dag med Spritmuseum. Welma

Vinets dag med Spritmuseum

Den 22 januari är det vinets dag! Det firas särskilt på Spritmuseum som just nu visar utställningen Vin. Utställningen som ger en spännande inblick i vinlandet Sverige och vår vinhistoria pågår till oktober 2021. 

I samband med vinets dag ger Spritmuseums dryckesexpert Nadja Karlsson oss en tjuvkik på utställningen samt en snabb inblick i hur Sverige blev det vinland vi är idag. Se Nadjas hälsning nedan och förbered dig inför ditt besök till lokalerna på Djurgården! 

Om utställningen

Utställningen Vin fokuserar på historien kring hur och varför vi började dricka samt producera vin i Sverige, men blickar även framåt då vi går emot att bli ett allt mer etablerat vinland. Spritmuseum visar en kavalkad av vinflaskor från samlingarna tillsammans med fantastiskt material från Systembolagets kampanjer. Här finns även en miniatyr av båten Vinia och låt oss inte glömma –  den magiska Amforan!

Läs mer om utställningen Vin här!

Spritmuseum är öppet och följer noga de rådande restriktionerna. Antalet besökare är begränsat till 15 personer och det finns gott om plats i lokalerna.