Vatten - Nordic Tapestry

Nacka Konsthall

Senast uppdaterad 2019-10-09

Beskrivning
Vatten är fascinerande – det kan vara lugnt och stilla men kan också omvandlas till en våldsam & stark kraft. 25 vävare från Sverige, USA och Island har vävt varsin bildväv inspirerade av vatten.

Vatten är en förutsättning för allt känt liv på jorden idag och består av väte och syre (H₂O). Det vetenskapliga namnet är diväteoxid och på latin heter vatten aqua. Vatten är något de flesta människor har en relation till. Vi har i dagens samhälle mer och mer börjat förstå vikten av tillgång till rent vatten och att även våra barn och barnbarn måste få ha det. Vatten är helt enkelt – livets källa. Vatten har många skepnader – det kan vara lugnt och stilla men kan också omvandlas till en stark kraft. Det kan frysa till is eller omvandlas till ånga och dunsta bort. I alla dess former har det hjälpt människan genom tiderna att utvecklas, som transportvägar över is och hav, gett värme och kyla, att laga mat i eller göra drycker av. Listan av användningsområden kan göras lång.

VERNISSAGE 7 SEPTEMBER 13:00-17:00

HITTA HIT

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Man kan också ta buss 74 direkt till Sickla Allé från Mariatorget. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis.

Buss
Buss 401, 403, 404-414 samt 420, 422 stannar vid hållplats Sickla Bro/Station. Nattbuss: 492, 496, 497 Station Sickla Bro. Buss 71 går från Slussen via Sickla udde (Hammarby sjöstad och tvärbanan) till hållplats Sickla allé. SL trafikupplysning: 08-600 10 00 eller sl.se
Kostnad

Fri entré.

Info
  • Adress: Marcusplatsen, Nacka
  • Telefon: 08-718 82 90
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!