Mer kul läsning
Publicerat 19 Mars 2019 15:25

Världens snällaste spelfestival hittar du på Tekniska museet

Linda Sandberg och Anna Westerling står bakom nya spelfestivalen Play på Tekniska museet, den 18 maj. Hit är alla välkomna, men fokuset ligger på en vuxen publik. Och framför allt på att vara snäll! Vad kan en göra då? Bland annat lasersvärdsfäktning, 8-bitarsmusik live, veganpizza och öl. Dessutom har spelföretagen Nintendo och BandaiNamco dukat upp med spelstationer. Welma kastade sig på luren och ringde upp Tekniska museets programansvariga Linda Sandberg, och nu även en av de ansvariga bakom Play. Pssst! Just nu kan du få snällrabatt om du bokar biljetter innan den 5 maj kl. 23.59.

Text: Anna Lekberg Foto: Anna Gerdén– Spelvärlden är inte alltid snäll, utan det förekommer trakasserier och hot. Det vill vi ändra på! Vi vill inte vara den största, bästa eller coolaste festivalen, utan den snällaste festivalen. Vi tror sjukt mycket på snäll! säger Linda Sandberg. 

Hon tror att det finns ett stort sug efter att spela och leka hos dagens vuxna. Därför vänder sig festivalen till besökare i åldrarna 18 till 100. Upplevelsen är central, alla ska känna sig välkomna och här ska det finnas något för alla. Vilket det också kommer att göra, med råge.

Till exempel kan du testa Ludosport med Sporting Light Saber Combat som är världens första akademi som lär ut och utövar ljussvärdsfäktning som idrottsaktivitet. En rad intressanta Talks ger dig tänkvärda samtal om aktuella ämnen inom spelområdet. Till ett av talksen kommer Make Equal och spelhobbyförbundet Sverok som berättar om hur de jobbar för en bättre värld – mot hot och hat och med målsättningen att alla kan ha roligt och spela tillsammans. I ett annat talk möter publiken designer-trion Alma Elofsson, Rosalind Göthberg och Siri Sandquist, som står bakom livespel som lajv som Den utan Synd, Winson Green Prison, Suffragette och 1912, och de berättar hur det går till att lyfta historiska händelser i ett interaktivt medium. Kliar det i speltarmen är spelföretagen Nintendo och BandaiNamco på plats med spelstationer fyllda med gamla favoriter och en del helt nysläppt material. Förutom allt detta blir det glitter, dans, veganpizza och öl.

– Jag tycker att alla som är nyfikna på spel ska komma hit. Du behöver inte vara gamer utan du kanske inte har vågat komma till liknande events tidigare. Då kan du testa på hur det är här med fokus på att ha roligt. Vi vill också ha input utifrån eftersom det här är första året. Det här är något vi skapar tillsammans med varandra och förhoppningsvis kan det få ringar på vattnet, säger Sandberg.

Läs mer om festivalen här!  

Här hittar du information om snällrabatten!