Utställning: Vatten - Nordic Tapestry

Dieselverkstaden – Nacka konsthall

Senast uppdaterad 2019-10-09

Beskrivning
Vatten är en förutsättning för allt känt liv på jorden idag och består av väte och syre (H₂O). Det vetenskapliga namnet är diväteoxid och på latin heter vatten aqua. Vatten är något de flesta människor har en relation till. Vi har i dagens samhälle mer och mer börjat förstå vikten av tillgång till rent vatten och att även våra barn och barnbarn måste få ha det. Vatten är helt enkelt – livets källa. Vatten har många skepnader – det kan vara lugnt och stilla men kan också omvandlas till en stark kraft. Det kan frysa till is eller omvandlas till ånga och dunsta bort. I alla dess former har det hjälpt människan genom tiderna att utvecklas, som transportvägar över is och hav, gett värme och kyla, att laga mat i eller göra drycker av. Listan av användningsområden kan göras lång.

VERNISSAGE 7 SEPTEMBER 13:00-17:00
Vi i gruppen har på olika sätt valt att väva en bildväv där vatten inspirerat oss. Därför blir vävarna personliga både utifrån hur vi valt att gestalta temat men också för att vi alla är fristående textilkonstnärer som uttrycker oss på olika sätt i denna vävteknik. Utställare: Nordic Tapestry

HITTA HIT

Buss:
Från Slussen/Glasbruksgatan mot Jarlaberg. Gå av vid Sickla allé. Gå 400 m till Marcusplatsen.  Man kan också ta buss 74 direkt till Sickla Allé från Mariatorget. 

Tvärbanan:
Det tar c:a 10 minuter att gå från Tvärbanans sluthållplats i Sickla till Dieselverkstaden.

Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis.
Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN