UTSTÄLLNING: TOULOUSE-LAUTREC & VÄNNERNA I MONTMARTRE

Millesgården

Senast uppdaterad 2020-06-17

Beskrivning
I utställningen visas Henri de Toulouse-Lautrecs (1864-1901) unika litografiska arbeten tillsammans med verk av hans föregångare och samtida. Det är en omfattande presentation som ger betraktaren en möjlighet att bekanta sig med livet under Belle Époque och studera ursprunget till den moderna tidens reklambilder.

Henri de Toulouse-Lautrec föddes i en fransk adelsfamilj med långa anor. I vuxen ålder flyttade Toulouse-Lautrec till Paris och började skildra det spännande storstadslivet med dess kurtisaner, kapplöpningsbanor, cirkustält, teatrar, operahus, danspalats, kabaréer och bordeller. Han tillbringade mycket tid i dessa etablissemang och tecknade där artisterna och åskådarna i snabba och rättframma porträtt. Han målade de vågat klädda
sångerskorna och danserskorna med elegans och även de prostituerade upphöjdes och förvandlades till stjärnor. I Toulouse-Lautrecs kärleksfulla och oblyga framställningar av den franska huvudstadens nöjesliv finns tidsandan från sekelskiftets Paris för alltid bevarad.

Det finns endast två museer i Europa som har en fullständig samling av Toulouse-Lautrecs reklamaffischer. Vi har det stora nöjet att presentera denna makalösa samling i sin helhet!

HITTA HIT

Tunnelbana + buss:
T-bana till Ropsten, sedan buss 201, 202, 204, 205, 206, 211, 212, 221 till Torsviks torg. Därefter ca 5 min promenad till Millesgården. Följ skyltarna.

En lite kortare promenad blir det om man går av bussen vid Torsviks torg, går ca 200 meter till Stjärnvägen och där byter till buss 238, som går till Millesgården.   Restid från T-centralen ca 20 min. 

Lidinöbanan:
Till Ropsten med T-bana, sedan Lidingöbanan. Linje 21 går från T-bana Ropsten till Torsvik & Baggeby, Millesgården ligger mellan dessa två stationer. Därefter ca 10 min promenad upp till Millesgården
Kostnad

Vuxen: 150 SEK. Studerande: 120 SEK. Grupper (10 pers eller fler): 120 SEK. Barn & ungdom (0-18 år): 0 SEK. Kulturarvskortet: 50% rabatt på ord. pris, dvs 75 SEK i entréavgift.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN