Utställning: Reality Check

Mångkulturellt centrum

Senast uppdaterad 2019-10-31

Beskrivning
Hur är det att leva som en ung muslim, same, afrosvensk, rom, asiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? 

I det interaktiva spelet Reality Check får du en inblick i hur vardagen kan se ut för en person som blir utsatt för fördomar, rasism och diskriminering. 
 
Berättelserna i Reality Check är baserade på verkliga händelser. Teskedsorden har intervjuat ungdomar runt om i Sverige som själva fått berätta om sina egna upplevelser av utsatthet och rasism. Nu blir berättelserna som ligger till grund för appen även en mobil utställning. 
 
I utställningen med samma namn som appen diskuteras vardagsrasism och civilkurage. Vad är vardagsrasism och hur kan en använda sitt civilkurage? Utställningen fokuserar på att lyfta ungdomars verklighet, den verklighet det interaktiva spelet grundats på.
 
Kom och ta del av ungas röster och vittnesmål!
 
Den 16 oktober invigdes utställningen ”Reality Check” på Mångkulturellt centrum för att sedan resa till tre olika platser i Sverige; Uppsala, Göteborg och Sandviken. 
 
Reality Check är ett samarbete mellan Teskedsorden, Mångkulturellt Centrum och Anna-Lindh stiftelsens Svenska nätverk med stöd från MUCF och Arvsfonden.

 

HITTA HIT

Tunnelbana:
Ta tunnelbanan linje 13 mot Norsborg (30 min från T-centralen). Gå av vid station Fittja, därifrån är det fem minuters promenad. Följ skyltarna åt höger vid utgången.

Buss:
Detta är några av de SL-bussar som stannar i Fittja dagtid: 702 (Hallunda–Fittja), 707 (Tumba–Fruängen), 172 (Norsborg–Skarpnäck), 737 (Skärholmen–Tumba station), 748 (Södertälje–Liljeholmen). De stannar utanför tunnelbanestationen.

Bil:
Från Stockholm: Ta E4:an söder ut (1,5 mil). Sväng höger i Vårby backe, skylt ”Huddinge, Haninge, Flemingsberg”. Ta vänster från avfartsväg, följ Vårby allé till det andra trafikljuset, ta höger mot Fittja. Sväng mot Fittja centrum vid rondell, därefter första vänster, följ därefter skyltarna.

Från Södertälje: Kör E4:an, passera avfarten mot Tumba/Hallunda, passera skylten Fittja trafikplats och tag nästa avfart som är skyltad bland annat mot Huddinge (det står inte Fittja). Ta till vänster i rondellen och kör mot nästa rondell. Kör in mot Fittja och ta direkt till vänster vid skylt mot Mångkulturellt centrum/Södertörns högskola. Kör under tunnelbanebron, och sedan till vänster på Värdshusvägen.
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN