Stipendiatutställning: Maria Bonnier Dahlins stiftelses stipendiater 2018

Bonniers Konsthall

Senast uppdaterad 2019-01-28

Beskrivning
Maria Bonnier Dahlins stiftelse delar årligen ut stipendium till unga svenska konstnärer för att stötta dem i deras arbete. Liva Isakson Lundin och Linnéa Sjöberg är mottagare av 2018 års upplaga av Maria Bonnier Dahlins stiftelses stipendium.

Stiftelsen grundades 1985 av Jeanette Bonnier (1934-2016) till minne av hennes dotter Maria som omkom i en bilolycka 1985, endast 20 år gammal. Maria studerade till arkitekt på Columbia University i New York och rörde sig i en krets av unga konstnärer. Maria Bonnier Dahlins stiftelse har hela tiden sökt upp det nya och det nyskapande, och de konstnärer som tagit emot stipendiet genom åren tillhör idag några av Sveriges mest uppmärksammade.

Gästjury 2018 är konstnären Lars Nilsson och Jo Widoff, intendent för internationell konst på Moderna Museet.

Delar ur juryns motiveringar:

Liva Isakson Lundin
"...verket bärs av motsatsförhållanden i de industriella material hon använder: mjukt och hårt, fett och torrt, fast och tillfälligt."

Linnéa Sjöberg
"Med ett närmast absolut gehör resulterar hennes performativa praktik i helt övertygande visuella objekt i sin egen rätt, vare sig det rör sig skulpturer av rå hud fyllda med avlagda kläder och skräp..."

HITTA HIT

Tunnelbana:
S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.
Kostnad

Vuxen 100 kr, Pensionär 80 kr, Student 80 kr, Under 26 år gratis, Arbetslös gratis. Fri entré för medlemmar. Fri entré för alla på fredagar.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!