Utställning: Everybody Dance!

Scenkonstmuseet

Senast uppdaterad 2020-10-29

Beskrivning
Scenkonstmuseet har stängt för tillfället med anledning av covid-19. Vi hoppas kunna välkomna er tillbaka igen så snart som möjligt!

Dansmagi – trots pandemi

Gå på virtuell klubb, flossa dig genom danshistorien eller stå still och titta på när andra tar en svängom. Corona har satt stopp för mycket. Men i den här utställningen är det alltid någon som dansar. 

Från polska till Macarena
Hur kommer det sig att polskan snurrar vidare än i dag? Hur såg det ut när farmor släppte loss på dansgolvet? Och vad är det som gör att en dans från Ghana, Korea eller Brasilien plötsligt dansas på andra sidan jorden? 

I alla tider har människor samlats för att dansa till de senaste låtarna, utomhus, hemma eller på lokal. Olika dansflugor har avlöst varandra och medan vissa har varit övergående, har andra kommit för att stanna.

50% utställning, 50% dansgolv
Botanisera bland danshittar, utforska dansens kraft och sätt dig själv i rörelse. Everybody Dance! är ett samarbetsprojekt mellan Scenkonstmuseet i Stockholm, Teatermuseet i Helsingfors och Norsk senter for folkemusikk och folkedans i Trondheim. En stor del av utställningen har bokstavligt talat dansats fram och består av videomaterial som

HITTA HIT

T-bana: Östermalmstorg.
Buss/spårvagnlinje 7: Nybroplan
Tider

Öppettider: öppet fr.o.m. 17/10 2020 tis–sön 11–17.

Kostnad

Entré: vuxen 140 kr, barn 0-18 år gratis. Årskort 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA HEMMATIPS!