Utställning: Cyprien Gaillard

Accelerator

Senast uppdaterad 2019-11-27

Beskrivning
Cyprien Gaillards utställning på Accelerator är den första presentationen av den franske konstnären i Sverige. I utställningen Overburden visas Gaillards senaste arbeten där några av dem är kopplade till svensk kulturhistoria och är skapade specifikt för Accelerator.

Cyprien Gaillard (f. 1980, Paris) är baserad i Berlin och New York. Han har haft soloutställningar på bland annat MoMa PS1, Hammer Museum (US) Kunsthall Basel (DE) och Tate Modern (UK). 2010 erhöll han det prestigefyllda Marchel Duchamp-priset följt av en stor soloutställning på Centre Georges Pomopidou (FR). 
Två av de verk som visas på Accelerator visas samtidigt på den pågående 58:e Venedigbiennalen. 

Utställningstiteln Overburden översätts på svenska till ”överbelastning” men används även för att beskriva ett koncept inom gruvindustri, arkeologi och partikelfysik. Det används för att beskriva den materia som ligger ovanpå ett geologiskt råmaterial möjligt att utvinna eller ovanpå ett marklager intressant för arkeologisk utgrävning.  Inom partikelfysik refererar overburden till ett skalskydd ovanpå ett underjordiskt laboratorium som ska stänga ute kosmisk strålning.

HITTA HIT

Accelerator ligger på Frescativägen 26A, vid Stockholms universitet. Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).
Kostnad

Fri entré.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA KULTURMÅSTEN