UNRULY GANG (SWE) - I MELLAN

Dansens hus

Senast uppdaterad 2019-02-01

Beskrivning
Vibrerande dancehallföreställning om styrka, syskonskap och tillhörighet.

Fem dansare välkomnar oss in på den vibrerande dancehallscenen. Med kärlek, attityd och energi delar Unruly Gang med sig av mellanförskapets enorma kraftI mellan är en explosiv och inspirerande dansföreställning som ger oss kraft att stå för upp för de vi är eller vill vara. Föreställningen har Sverigepremiär på Dansens Hus. Därefter går den på turné i landet med Riksteatern.

Koreografen Imenella Mohamed tog över dansgolven under 2018 med sin debutsingel Chagga. Tillsammans med den nära kollegan Rut Roos lyfter hon nu styrkan i att vara “third culture kid”.
  • Det är coolt att vara third culture kid. Det är coolt att prata turkiska och vara från Somalia. Det är coolt att jag i min musik kan använda olika språk, så att andra third culture kids kan känna igen sig. Jag tycker synd om dem som aldrig kan få möjligheten att uppleva det. Att ha ett större sammanhang, säger Imenella.

Imenella Mohamed och Rut Roos har dansat ihop sedan 2013. Då startade de två dancehallklasser i Rinkeby – en aktivitet som har skapat starka band mellan deltagarna.

HITTA HIT

Dansens Hus ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det cirka tio minuters promenad.
Kostnad

Pris: vuxen 300 kr, ungdom (upp till 25) 150 kr.

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangNej
  • BarNej
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!