Uno Svenningsson

Södra Teatern – Mosebacketerrassen

Senast uppdaterad 2019-04-15

Beskrivning
Uno Svenningsson fick sitt genombrott på 90-talet med låten Under ytan och har sedan dess släppt sju album och medverkat i Melodifestivalen två gånger. Efter en hejdundrande comeback i samband med TV-programmet Så mycket bättre gav han sig ut på en rikstäckande turné som hyllats av såväl press som publik.

Redan under tidigt 80-tal inledde Uno Svenningsson musikkarriären som sångare i bandet Freda’, med kända låtar som Vindarna och Det som gör mig lycklig. Bandet gav ut sin senaste skiva år 2014, men 1993 inledde Uno även en lyckad satsning på sin solokarriär. Debutalbumet Uno kom ut 1994 och innehöll bland annat hitlåtarna Under ytan och Tro på varann. Låten Under ytan har spelats in på finska och danska och både Loreen och rapparen Blues har gjort egna versioner av den.

Efter Uno Svenningssons medverkan i TV-programmet Så mycket bättre hösten 2017 bjöd den folkkäre artisten på en comeback av rang. Med ett rykande färskt albumsläpp i ryggen åkte han ut på en bejublad Sverigeturné våren 2018. Nu står det klart att Uno Svenningsson kommer till Södra Teatern för en konsert under bar himmel på Mosebacketerrassen den 27 augusti.

HITTA HIT

Tunnelbana:
Slussen, uppgång Götgatan.
Kostnad

Pris: 535 kr.

Info
Bra att veta
  • RestaurangJa
  • BarJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!