UNDER FONTÄNEN: Suzanne Brøgger (DEN) i samtal med Johanna Ekström

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt en av Danmarks främsta författare, Suzanne Brøgger, i samtal med Johanna Ekström. Suzanne Brögger är känd för sina romaner om kärleken, erotiken och det moderna samlivets problem. Brøgger har också gjort sig ett namn som knivskarp, och inte sällan provocerande, samtidskommentator, vilket hon gav ytterligare bevis på med sin senaste bok Norsk omelett (2018).

Suzanne Brøgger sitter i Danska Akademien. Hon nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris år 2000 för essäsamlingen Sejd (2002) som utgörs av ett antal reflektioner över 1900-talet. Tidigare har hon nominerats för Transparence (1994). Hon är aktuell 2019 med romanbiografin Koral.

Johanna Ekström, född 1970, är verksam som författare och konstnär. Hon utkom 2016 med boken Dagbok 1996-2002.

Om Koral
Koral handlar om uppväxten i Thailand, franska älskare, ett experimenterande sexliv, frihetslängtan, livslust, desperation, förälskelse och ett sökande efter identitet.

Eller med författarens egna ord: "Varför ville jag skriva om mina tidigare romaner? Svaret är enkelt. För att jag ville berätta att kvinnor blir sinnessjuka när de blir förälskade. Bli den du är heter det i ett gammalt visdomsord om hemligheten bakom all utveckling. Vägen går genom litteratur, kreativitet och - kärlek. Men man vet inte om det när det sker. Först efteråt förstår man vad allt gick ut på. Jag ödelägger mina böcker för att säga ja till livet om och om igen - och jag har återkomponerat min livshistoria i ett nytt ljus."

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 110 - 140 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!