UNDER FONTÄNEN: Nathacha Appanah (Mauritius) i samtal med Ingrid Elam

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt den prisbelönta författaren och journalisten Nathacha Appanah i samtal med Ingrid Elam. Appanah är aktuell med Våldets vändkrets (2018) som har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike och blivit mångfaldigt prisbelönad. Nathacha Appanah är född på Mauritius, där hon efter litteraturstudier arbetade som journalist. Sedan 20 år är hon bosatt i Frankrike.

Ingrid Elam är professor i litterär gestaltning och docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon är författare och kritiker och har varit verksam som kulturchef vid tre svenska dagstidningar, senast Dagens Nyheter.

Om Våldets vändkrets
På den tropiska franska ön Mayotte i Indiska oceanen lever Moïse, en ung pojke med ett svart och ett grönt öga. Efter att vid födseln ha övergivits av sin mor som ser det gröna ögat som ett tecken på att hennes son är besatt av djinner, och därmed olycksbringande, tar sjuksköterskan Marie hand om honom. När Moïse är fjorton år dör Marie i en olycka och Moïse blir lämnad ensam att möte kåkstadens växande fattigdom, laglöshet och våld.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 90 - 110 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

WELMAS FAVORITER JUST NU!