UNDER FONTÄNEN: Kristen Roupenian (USA) I samtal med Madelaine Levy

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt den amerikanska författaren Kristen Roupenian i samtal med Madelaine Levy. Roupenian, född 1981, har en PhD i litteratur från Harvard. Kattmänniska och andra berättelser är hennes debut som utkommer på svenska 2019. HBO har köpt rättigheterna för en framtida tv-serie.

Madelaine Levy är litteraturredaktör på Svenska Dagbladet. Hon har även varit redaktör på bokförlag, skrivit en bok, varit chefredaktör för Bon och medverkat i tidningar som DN, Aftonbladet, BLM och Fokus.

Om Kattmänniska och andra berättelser
"Det var en hemsk kyss. Chockerande dålig". Margot och Robert börjar flirta via sms, men när de träffas på riktigt tar historien snabbt en mörkare vändning. Mångfacetterade novellen Kattmänniska fick en exceptionell viral spridning hösten 2017 och blev föremål för en rad olika tolkningar, ofta med koppling till den rådande debatten kring samtycke och makt i relationer.

I Kristen Roupenians efterlängtade debutbok möter vi människosläktet bortom all idealisering. Det handlar om makt och underordning, begär och smärta. Om allt det som vi helst inte vill erkänna om oss själva.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 90 - 110 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!