UNDER FONTÄNEN: Eileen Myles (USA) I samtal med Tone Schunnesson

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt Eileen Myles. Hon hör till samtidens mest hyllade amerikanska poeter. Här i samtal med Tone Schunnesson. Av litterära priser och stipendier Myles tilldelats kan nämnas Shelley-priset från Poetry Society of America, Lambda Book Award, stipendierna Guggenheim Fellowship samt Warhol Foundation / Creative Capital. Eileen Myles är aktuell på svenska med Chelsea Girls.

Tone Schunnesson är en svensk författare och poet. Hon debuterade med romanen Tripprapporter 2016 som också nominerades till Borås debutanpris samma år.

Om Chelsea Girls
Med Chelsea Girls gjorde Eileen Myles stor konst av sitt liv och förnyade den självbiografiska romanen som genre. En oförställd, opolerad, ömsint och inte minst sinnrikt komponerad text genom vilken författaren filtrerar minnena av en katolsk uppfostran på sextiotalet med en alkoholiserad far, en labil ungdomstid och en tumultartad kamp för överlevnad som poet och som öppet lesbisk i sjuttio- och åttiotalens New York.

Chelsea Girls är en rapport från en författares läroår, lika aktuell i dag som när den skrevs. Om en ung konstnär som frigör sig från rigida kulturidentiteters fängelse.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 90 - 110 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!