UNDER FONTÄNEN: Deborah Levy (ENG) I samtal med Agnes Lidbeck

Kulturhuset Stadsteatern

Senast uppdaterad 2018-11-20

Beskrivning
Möt den kritikerhyllade författaren Deborah Levy, född i Sydafrika uppvuxen i Storbritannien, i samtal med Agnes Lidbeck. Levy skriver prosa, poesi och dramatik. Hon har rönt kritikerframgångar med romaner som Hot Milk och Swimming home, båda blev nominerade till det prestigefyllda Man Booker-priset. Deborah Levy är 2019 aktuell med Varm mjölk.

Agnes Lidbeck är författare och kulturskribent. Hon debuterade 2017 med romanen Finna sig som nominerades till Borås debutantpris samma år.

Om Varm mjölk
Sofia Papastergiadis, är engelska trots att hon har ett outtalbart grekiskt efternamn. Helst av allt vill Sofia skriva, men så är det där med hennes mammas ben. Mamma Rose har haft svårt att gå sedan maken Christos lämnade den lilla familjen för att flytta hem till Grekland och bilda en ny familj. Hon har ingen känsel i benen hävdar hon. Nu har mor och dotter satt sitt sista hopp till Doktor Gomez, en specialist på neuropsykiatriska åkommor med en exklusiv klinik i Almería Spanien.

Mor såväl som dotter är desperat i sina strävanden att gå till botten med sjukdomen, men Almería är en märklig provins, belägen mellan öknen och havet, en plats för hägringar och spöklika brännmaneter och vistelsen här ger upphov till fler frågor än den ger svar. Medan Rose går i närkamp med dr Gomez för att få sitt handikapp bekräftat inleder Sofia den långa och mödosamma vägen till självständighet. Och på den vägen, som leder till Grekland, möter Sofia den stolta och fria Ingrid, sömmerskan med de silverfärgade gladiatorsandalerna.

HITTA HIT


Kostnad

Pris: 110 - 140 kr

Info
Bra att veta
  • Hiss och ramperJa
  • RestaurangJa
  • BarJa
  • KaféJa
Karta

VECKANS UTVALDA FAVORITER!