Gratis

Museum

Zirkus Loko-motiv workshop: Monumentalt drömmåleri

28 augusti

Etnografiska museet

MONUMENTALT DRÖMMÅLERI
Tillsammans med barn och unga målar Zirkusen drömmar och tankar kring de stora världshaven. Måleriet sker på dubbelsidig transparent plast. Zirkusen tillhandahåller professionella konstnärsfärger och konstnärspenslar.

Workshoppen leds av konstnärerna Torbjörn Berg, Jan Lambert Kruse och skådespelaren Ylva Törnlund.

Drop-in. Workshoppen vänder sig framförallt till dig mellan 5-14 år, men roligt är om din medföljande vuxen också deltar. Ca 14 deltagare åt gången kan delta.


OM LEDARNA
Torbjörn Berg är autodidakt skulptör och målare verksam i Sverige och Tyskland. Berg har ställt ut på en rad olika platser och skapat ett flertal offentliga verk, bland annat den konstnärliga utformningen av Björnsträdgård på Södermalm i Stockholm. I september invigs ett nytt verk med namnet Nattugglan på Åsögatan, Stockholm. Tillsammans med Ylva Törnlund driver han konstnärskollektivet och performancegruppen Zirkus Loko-Motiv sedan 1993.

Ylva Törnlund är verksam som skådespelare på teatrar och har medverkat i ett flertal filmer, i regi av bland andra Susanne Osten, Carl Johan de Geer och Håkan Alexandersson. Törnlund var även med och startade Teater Galeasen på 1980-talet och scenen ”Barnbus” i Stockholm på 2000-talet.

 Jan Lambert Kruse är utbildad på Konstfack. Lambert Kruse arbetar med konstglas, konstsmide och måleri och är verksam i Stockholm. Han ställer ut över hela landet och har gjort en rad offentliga verk, bland annat till Falu lasarett.      

Vid regn hålls workshoppen i tältet i parken.

När

Kl 11 – 15

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 från Sergels Torg till Museiparken på Gärdet.
Parkeringsmöjligheter finns utanför Sjöhistoriska museet.