Konsert

Klassiskt

Yo-Yo Ma spelar Dvorák

16 oktober

Konserthuset

Det är med stor glädje vi välkomnar cellisten och superstjärnan Yo-Yo Ma tillbaka till Konserthuset. Han är årets mottagare av Birgit Nilsson Prize, världens största pris inom klassisk musik. När han kommer till Stockholm framträder han som solist i Dvoráks älskade cellokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna och orkesterns hedersdirigent Alan Gilbert.

Dvoráks Cellokonsert är passionerad och bedövande vacker. Sedan den framfördes första gången 1896 har musiken behållit sin ställning som ett av repertoarens starkaste verk.

Med sin stora och varma ton har Yo-Yo Ma en sällsynt förmåga att förmedla musikens både lyriska och dramatiska dimensioner. Han har också vigt sitt liv åt musikaliska resor över hela världen och korsat såväl kulturella som musikaliska gränser. Yo-Yo Mas mångfacetterade karriär vittnar om hans starka övertygelse om kulturens förmåga att skapa tillit och förståelse. Han strävar efter att få till stånd möten som sätter fantasin i rörelse och som stärker vår humanism. 

När

16 oktober kl 16

Pris

220 – 575 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.