workshop/kurs

Workshop med Julia Kalthoff

12 nov–21 jan 2023

Sven-Harrys konstmuseum

Två workshop-tillfällen med yxmakaren Julia Kalthoff

Lär dig tälja med yxa tillsammans med yxmakaren Julia Kalthoff. Workshopen passar för nybörjare såväl som lite mer erfarna täljare som vill lära sig yxteknik. Vi kommer gå igenom grundläggande tekniker med täljyxan. Behärskar du dessa grunder så har du kunskapen att tälja vilket objekt du vill. Ett jättebra sätt att utveckla dina yxfärdigheter.

Max 8 deltagare

Yxan är ett av mänsklighetens äldsta redskap. Den kan användas till allt från att fälla träd till att slöjda vardagligare redskap som skålar och slevar. I sin verkstad på Tomtebogatan i Stockholm tillverkar Julia Kalthoff yxor av det senare slaget. I välbesökta workshops lär hon sina kunder att tillverka vardagsobjekt med hjälp av sina bara händer, en yxa och en bit trä. På så vis blir hon en ambassadör som för vidare kunskaper och känslan av att arbeta med sina händer. För henne bidrar hantverket till ett enklare, mer harmoniskt liv i samklang med naturen. 

Bokning 12 november

Bokning 21 januari

När

12/11 kl. 13-16.
21/1 kl. 13-16.

Pris

500 kr/person, inkl. entré till museet till ett värde av 130 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Sven-Harrys konstmuseum ligger i Vasaparken, en centralpunkt i Vasastan som du lätt kommer till med: tunnelbana till S:t Eriksplan/Odenplan, buss 2, 3, 4 och 6 till S:t Eriksplan/Odenplan, pendeltåg till Odenplan eller flygbuss från Arlanda till S:t Eriksplan.