Konsert

Pop & rock

Wilmer X

Efter en 17 år lång albumpaus släppte Wilmer X under 2022 albumet ”Mer för dina pengar”. Publiken tog emot den nya musiken med öppna armar och höstens turné blev en succé med utsålt nästan överallt.
Nu väntar en efterlängtad sommarturné med ett än mer laddat och entusiastiskt Wilmer X. På scenen är bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter.

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” – Nisse Hellberg

Med en ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger har Wilmer X firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! 

Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

– Sällan eller aldrig har jag sett bandet så entusiastiskt och laddat som under inspelningarna av den nya plattan. Jag känner ett hundraprocentigt engagemang och en kärlek för bandet och musiken vi står för, slog Nisse Hellberg fast inför albumsläppet förra året.

När

1 september kl 19.30

Pris

495 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.