Konsert

Pop & rock

Wilmer X i Folkparken

20 juli

Djurönäset, Folkparken & Sjöboden

I Folkparken på Djurönäset spelar Wilmer X i sommar! 

Wilmer X i Folkparken den 20 juli 2024
Den här sommaren kommer att bli fantastisk. Artisterna i Folkparken lika så!
Sommarens andra artistsläpp är inga mindre än Wilmer X.

 

”Vad spelar det för roll att man gjorde det igår när man kan göra det lika bra en gång till?” -Nisse Hellberg

Wilmer X har firat 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Hösten 2022 var det äntligen dags för ny musik, det var trots allt hela 17 år sedan sist. På albumet följde en stora delar utsåld turné – Wilmer X var tillbaka!

Kanske var det där tanken föddes att bli ett faktiskt, aktivt band igen. Ett som inte bara kom tillbaka då och då för korta gästspel i samtiden utan skapade ny musik igen. Publiken fanns ju onekligen där. Kanske rent av en större publik än någonsin. Det är på scenen som bandet fortfarande är en av landets absolut bästa akter!

En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rhythm & blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Wilmer X fyrtiofem år långa karriär vilar.
Wilmer X har alltid varit ett band som tagit sin älskade rock och skruvat den, gett den ett extra lager av underfundig finess i såväl text som musik. Bandet har också genom åren visat upp en rejäl bredd för några som anser sig vara så dogmatisk lagda. Från taggtrådsvass punk med gasen i botten till välsnickrade svensktopphits. Från omedelbar pop till bråkig bluesrock. Från den amerikanska södern till svenska folkparker.

Den 20 juli 2024 spelar de på Djurönäsets Folkparksscen, och om de slutsålda turnéerna han har åkt på de senaste åren kan vittna om någonting, så är det att det kommer bli en fantastisk kväll som du inte vill missa.

Här är artisterna som kommer till Värmdö i sommar | Mitt i

Folkparken
Observera att det inte är tillåtet med paraplyer i vår Folkpark. Regnponchos kommer att finnas till försäljning.

PARKERING
Djurönäsets parkering är enbart till för hotellets övernattande gäster.
Vi rekommenderar att man tar sig med buss till konserten.

När

20 juli 2024

Pris

595:- avgifter kan tillkomma

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Bilväg – väg 222 förbi Gustavsberg och Strömma, tar ca 43 minuter från Stockholm C. Vägbeskrivning hittar du här.

SL buss nr 433/434 går direkt från Slussen och stannar vid Djurönäset hållplats ca 100 meter från receptionen. Resan tar ca 55 minuter (vissa bussar går endast till Djuröbron, 10 min promenad till Djurönäset, kolla direkt med SL.se).

Allt som händer – Djurönäset, Folkparken & Sjöboden

Spana in Welmas olika guider

Annonser: