Festival

Wallstreet Stockholm Festival 2022

1–30 juni

Wallstreet Stockholm

Festivalen Wallstreet Stockholm är en rörelse och en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum i juni till augusti 2022. Genom skapandet av konstverk med en mångfald av uttryck, bidrar festivalen till stockholmsregionens attraktivitet och uppstart efter pandemin. Wallstreet Stockholm vill leda vägen för konsten och kulturens betydelse och plats i en föränderlig stadsmiljö. Konsten som ställs ut är både tillfälliga och permanenta verk skapade av yrkesverksamma konstnärer.

Festivalen omfattar bland annat ett skulpturstråk som binder ihop Nacka kommun med Stockholms kommun med samlad konst från Wallstreet Stockholm Calling. Det blir också en del virkad och stickad amatörkonst från Wallstreet Stockholm Stickar.

Flera events kommer ske, alltifrån att kunna lyssna på föreläsningar av medverkande konstnärer och hör denne berätta om sin konst, åk på guidad busstur och hör guiden berätta om de olika konstverken eller gå på en föreläsning och hör intressanta perspektiv om hållbarhet och konst av en forskare. Fler evenemang kommer läggas till, så håll utkik på deras hemsida. 

Arrangör av Wallstreet Stockholm är den politiskt neutrala ideella organisationen ”Storstockholm Konst & Arkitektur” med säte i Stockholm. Organisationens syfte är att bedriva en verksamhet som stärker och stödjer en positiv stads- och samhällsutveckling av offentliga platser i Stockholms län. Verksamheten har fokus på delaktighet, medskapande, konst, kultur och arkitektur som resurser för ökad innovationskraft och hållbarhet. 

För mer information, se hemsida.

När

1 juni – 30 augusti
Vissa evenemang kommer ske i juli-aug

Pris

Biljettpris kommer uppdateras. Vissa evenemang är gratis.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Festivalen kommer ta plats i Stockholm, Nacka och Upplands-Bro.