Tillfällig utställning

¡VIVA MÉXICO!

Pågår till 31 januari 2025

Etnografiska museet

Mexikos historia präglas av både föränderlighet och motståndskraft. Den handlar om världar som skapas och går under, stora kulturer som blomstrar, ett område som erövras och ett land som efter lång kamp blir självständigt. Berättelser om livet och döden följer oss genom utställningen och fångar några ögonblick i Mexikos historia. Denna historia är fylld av konflikter och tragedi men också motståndskraft och humor. Den handlar om mörker och morgondag, om liv och död.

Den nära relationen mellan liv och död är ett centralt tema i det mexikanska kulturarvet. I flera år har firandet av högtiden Día de Muertos (De dödas dag) anordnats på just Etnografiska museet och intresset för dessa frågor är stort hos besökare i alla åldrar.

Utställningen riktar sig till flera generationer och erbjuder barnen ett speciellt spår att följa – genom tassavtrycken från den mytomspunna nakenhunden Xolo. Med ett välkomnande tilltal och föremål ur samlingarna, hoppas Etnografiska museet kunna skapa möten mellan människor i olika åldrar och med skilda erfarenheter. 

Det handlar om världar som skapas och går under, stora kulturer som blomstrar, ett område som erövras, ett land som blir självständigt. Om människor som lever, firar och sörjer – då som nu.

All text finns även på spanska och engelska.

Köp årskort här!

När

För aktuella öppettider besök www.etnografiskamuseet.se.

Pris

Årskort 140 kr. Ingen kostnad för alla under 19 år.

Obs! Nya priser från 2024-01-01. Håll er uppdaterade på webbsidan.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 från Sergels Torg till Museiparken på Gärdet.
Parkeringsmöjligheter finns utanför Sjöhistoriska museet.

Allt som händer – Etnografiska museet

Spana in Welmas olika guider

Annonser: