Berget av Pastelae

Gratis

Digitalt

Konsthall

Vävda rum

Pågår till 30 september

Väsby Konsthall

Genom att ladda ner appen Vävda rum kan du uppleva och interagera med tio helt nya virtuella konstverk som befinner sig på offentliga platser i kommunen. Du kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren längs gatorna, skapa ett gemensamt ordmoln eller bygga en skulptur tillsamman med andra. 

Vävda rum visar att samtidskonsten med hjälp av den nya tekniken kan vara både lekfull, fantasifull och skapa nya spännande upplevelser oavsett geografi och tid på dygnet, utanför storstäderna och institutionernas väggar. Det är en utställning som vill att du tar kommunens offentliga platser i besittning och som sträcker ut en hand till nya möten och samtal med dess invånare och besökare. 

Konstnärerna som deltar i Vävda rum är: Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu). 

Utställningen pågår 20/5 – 30/9 2023

Läs mer om projektet och konstnärerna på: artworks.se/vasbykonsthall, vavdarum.se och sverigeskonstföreningar.se

Projektet Vävda rum har initerats av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen

När

Vernissage 20 maj kl 12-14
Vävda rum pågår tom 30 september och kan ses när som helst på dygnet, runt omkring i kommunen med hjälp av appen Vävda rum + hörlurar

Pris

Gratis

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, Konsthallens entré ligger alldeles intill busshållplatsen.