Konsert

Våroratorium – I hänryckningens tid

I maj 2023 i hänryckningens mest blomstrande tid uruppförs kompositören Ylva Q Arkviks och textförfattaren Ture Rangströms nya oratorium.  Det är en musikskapelse som hämtar ord, ton och kraft ur den nyväckta naturen och Trefaldighetsnattens magiska inverkan på oss vilsna människosjälar. Vi vandrar i glädjerus och är beredda att låta oss hänföras av okända krafter. Musikens makt och ordens magi styr vår färd och väcker frågor och förundran och får oss att inse våra möjligheter och begränsningar. Älska livet, med dess fel och brister!

Våroratorium gestaltar en kort stund på jorden. Som ett glädjeskrik! Det låter sig framföras i det fria under grönskande trädkronor eller i ett högsträckt växande kyrkovalv där musiken och sången ställer nya frågor om livet och lusten att låta oss hänföras av fri vilja.

Den oratorieserie som har skapats Ylva Q Arkvik (musik) och Ture och Tuvalisa Rangström (text och lyrik) inleddes vintern 2019 i Kungsholmens och Gustav Vasa kyrka. Där framfördes deras nyskrivna Juloratorium med underrubriken Ur herdarnas och folkets perspektiv, för nutidens människa.

 

Vokalharmonin
Kammarensemble
Katija Dragojevic mezzosopran
Fredrik Malmberg dirigent

Åldersgräns: 6 år


När

20230506 16:00

Pris

Biljettpris: 90-275 kr
Rabatter finns för barn/studenter och seniorer.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Storkyrkan ligger i Gamla Stan bredvid Slottet. T-bana Gamla Stan alternativt buss till Slottsbacken.