Teater

Var är Olle

23 sep–25 nov

Kulturhuset Stadsteatern

True crime-drama baserat på Martin Ezpeletas dokumentär om 18-årige Olle Högboms mystiska försvinnande i Sundsvall 1983. När polisutredningen lagts ned utan spår fortsätter Olles pappa Ruben själv sökandet efter svar och får långt senare hjälp av journalisten Martin som blir lika engagerad.

Efter en festkväll i september 1983 försvinner 18-årige Olle Högbom i Sundsvall. Polisen är handfallen, och utredningen, där även Thomas Quick kommer att figurera, växer sig allt större utan att ge något resultat. Men Olles pappa har lovat att ägna varje vaken stund av sitt liv åt att ta reda på vad som hänt hans son. Närmare fyrtio år senare träffar han journalisten Martin som blir lika engagerad i fallet. Martins egen bakgrund gör honom beredd att gå längre än någon annan och till slut står han själv med spade i hand och gräver efter sanningen.

Var är Olle? är en berättelse om saknad, besatthet och upprättelse och baseras på en ljudboksdokumentär från Storytel 2020 av den hyllade dokumentärmakaren Martin Ezpeleta. För regin står Andreas Kundler som tillhör Kulturhuset Stadsteaterns fasta ensemble där han tidigare regisserat Revolution och Öppna era hjärtan. Som skådespelare har han bland annat medverkat i De tre musketörerna, Häxjakten samt filmerna Gräns och Sameblod. Var är Olle? har han dramatiserat tillsammans med journalisten Amanda Glans. Amanda vann Stora Journalistpriset 2011 och har tidigare även varit med och skrivit Revolution och Öppna era hjärtan. Var är Olle? utspelar sig på en öde gata i Sundsvall och pendlar i tid, från månaderna innan Olles försvinnande till nutid.

När

23 september-25 november

Pris

150-325 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Föreställningen spelas på Kulturhuset Stadsteaterns Lilla scenen