Teater

Utbrända själavårdare

11–25 mars

Ö2 Scenkonst Kungsholmen

Martin befinner sig på gränsen till utbrändhet. Arbetet som präst har blivit en påfrestande ström av begravningar och dop, där han under begravningsceremonier glömmer namnet på de avlidna. Samtidigt kollapsar hans privatliv: hans äktenskap är på väg att spricka, hans mamma kämpar mot sjukdom och en bekant som visar sig vara pedofil söker förlåtelse utan att vilja anmäla sig själv. Mitt i allt detta håller Martin terapisamtal med gängkriminella och försöker hitta kärlek via Tinder, men blir avvisad gång på gång då ingen verkar vilja ha en nedbruten präst utan tydliga gränser. Dessutom plågas han av märkliga fysiska förändringar, där brosk och ben börjar växa i hans öra och en del av hans kropp stundtals domnar till. I sin förtvivlan söker han stöd hos Jesus, men upplever denne ointresserad och manipulativ.

 

Utbrända själavårdare är en tragikomisk skildring av en av Sveriges mest utmattade yrkesgrupper: prästerna. Med en blandning av värme och humor skildras prästernas unika situation i ett sekulariserat Sverige där människor är slitna och samhället i spillror – med kyrkan som civilsamhällets sista utpost. Där kraven på antal begravningar, vigslar och dop är övermäktigt och prästerna måste hantera människor i deras mest sårbara stunder utan att själva ha orken kvar.

Av: ADMINISTRATIONEN
Medverkande: Hampus Hallberg, Emil Brulin och Janna Granström
Manus: Hampus Hallberg
Producent ADMINISTRATIONEN: Matilda Björby
Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Pettersson

Föreställningen är en samproduktion mellan Ö2scenkonst och ADMINISTRATIONEN och görs med stöd av Kulturrådet och Svante Bergströms Teaterstiftelse. 

Föreställningen är ca 80 minuter lång och spelas på Ö2scenkonst Kungsholmen, Bergsgatan 11. 

Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.


Varmt välkomna!

www.o2scenkonst.se
www.ADMINISTRATIONEN.se

När

11-25 mars 2024

Pris

Ordinarie 280 kr, Pensionär/Arbetslös/Studerande/Föräldraledig 220 kr, Scenpass/TDVF/DV/Madlem Scen & film 200 kr, Ungdom under 26 år 150 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

För att komma hit kan du ta blåbuss 1 till Kungsbroplan eller blåbuss 3 till Kungsholmstorg eller Kungsholmskyrka. Du kan även ta busslinje 54 eller 61 till Rådhuset eller tunnelbanans blåa linje till Rådhuset.

Annonser: