Konsert

Dans

Trettonhelgskonsert

5 januari 2024

Konserthuset Stockholm

Till konstens och paradoxernas Wien; till det glansfulla och poserande Wien med sina svepande valser; till erotikens, vällustens och psykoanalysens Wien.

Det var en tid av upptäckter, av enastående skapande, av djupaste introspektion och vildaste utlevelsefullhet. Wien, Wien, nur du allein har visat ett sådant lättsinne och kreativ tyngd på samma gång.

Agneta Eichenholz hör till våra främsta lyriska sopraner, med en imponerande mångsidighet och bred repertoar: från barocken till nyskrivet. Hon fick sitt internationella genombrott 2007, i titelrollen i Alban Bergs Lulu vid Royal Opera House i London. Sedan dess arbetar hon över hela Europa, och givetvis även i Sverige: hon gästade Konserthuset senast 2018, då hon sjöng Richard Strauss sensuella Vier letzte Lieder tillsammans med Kungliga Hovkapellet. 

Lika traditionsenlig som konserten är dansen till storband efteråt i Grünewaldsalen. Denna gång tillsammans med Laszlo Royale – bandet som med Malena Laszlo i spetsen har stått för underhållningen vid otaliga Nobelfester!

När

Fredag 5 januari kl 17.00

Pris

Konsertbiljett inkl pausdrink 385-450 kr.
Konsert- och dansbiljett inkl pausdrink, supétallrik med dryck samt inträde till dans 1.190 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: