Konsert

Trettondagsaftonblues på Fasching

5 januari 2024

Fasching

Det blir en exklusiv konsert! Senast hon besökte Stockholm var 2017. Den populära finska bluesdrottningen Erja Lyytinen firar i år 20 år som artist med en höstturné. Turnén omfattar 14 spelningar runt om i Finland. Under hösten kommer Erja även att spela i Tyskland, Holland och Storbritannien.

Erja släpper livealbumet “Diamonds on the Road” den 6 oktober. Hon är känd som en tuff liveartist och en skicklig gitarrist. Lyytinens musikaliska palett är bred och kombinerar modern och gammal blues med progressiva toner i hennes musik. Erja har till exempel uppträtt med Carlos Santana, Jennifer Batten och Joe Bonamassa, och värmt upp scener för bland annat Robert Plant och Tom Jones.

Erja Lyytinen är en av världens ledande bluesrockgitarrister och har släppt tolv studioalbum samt flera livealbum. Lyytinens musikaliska stil är stor och omfattar det allra bästa av samtida bluesrock samtidigt som den är inspirerad och influerad av forna tiders bluesstorheter. Artistens sista studioalbum Waiting for the Daylight släpptes 2022 och rankades #3 på Finlands officiella fysiska albumlistor och #14 på IBBA October Charts i Storbritannien. Den första singeln som släpptes från Erjas senaste studioskiva “Bad Seed”, valdes till årets 13:e bästa rocklåt av Classic Rock Magazine. Dessutom nådde Lyytinens gitarrsolo från ”Bad Seed” 10:e plats i Guitar World’s Best gitarrsolo av 2022 års läsarundersökning. Lyytinen har blivit uppmärksammad för sitt arbete med en skattkammare av utmärkelser. Detta inkluderar att bli rankad #2 i Total Guitar Magazines omröstning ”10 Best Guitarists Now” samt att bli prisad som ”Bästa gitarrist” vid European Blues Awards 2017. Erja skrev historia genom att vara den första finska artisten som nominerades till Kanadas Maple Blues Awards i kategorin B.B. King International Artist of the Year. Den 6 december 2022 – självständighetsdagen i Finland, var Queen of the Slide-gitarristen inbjuden till presidentslottet.

Erja Lyytinen – gitarr, sång
Harri Taittonen – klaviatur
Tatu Back – bas
Iiro Laitinen – trummor

När

5 januari

Pris

395 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Annonser: