Visning

Trender, konsumtion och globalisering

Pågår till 2 oktober

Skansen

​Välkommen hem till den rika handelsfamiljen Tottie i Stockholm under 1770-talet. Upplev en unik visning om tiden, konsumtionssamhället och tankar kring hållbarhet – för 250 år sedan och idag.

Välkommen hem till den rika handelsfamiljen Tottie i Stockholm under 1770-talet. Anders och Henrica Totties hem präglas av konsumtion, både som livsstil och statusmarkering. Materiella ting och överdådiga levnadsvanor är ett sätt att manifestera sin klass och sin ställning i samhället. Genom att förse sig med exklusiva inredningar, möbler, konst, dräkter, porslin, mat och dryck visar familjen att de tillhör makteliten i en värld som alltmer börjar globaliseras genom världshandeln.

Anders och Henrica Tottie representerar den nya välbärgade borgarklassen i en krets av tidens vetenskapsmän och konstnärer. Paret talar flera språk och har koll på de senaste trenderna. Upplev en unik visning om tiden, konsumtionssamhället och tankar kring hållbarhet – för 250 år sedan och idag.

När

Onsdag, torsdag, lördag och söndag 17/8 – 2/10

Pris

Visningen är kostnadsfri. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Mötesplats: Innergården till Tottieska huset.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Spårvagn linje 7, buss nr 67 eller Djurgårdsfärjan är bra sätt att ta sig hit.