Hantverk

Föredrag

Trädgårdskväll med Farbror Grön

22 maj

Tumba bruksmuseum

En härlig kväll med två föreläsningar på olika teman. Välj om du vill delta på bara en eller på båda. Först om att odla tomat.

Farbror Grön tar oss med på 30 års äventyr och delar sina bästa tips och tricks. Senare på kvällen handlar det istället om att odla sig ur kris. Johannes berättar hur vi kan tänka vid val av grödor, gödsel, skydd av plantor och inte minst om samplantering på liten yta.

I biljetten ingår en trädgårdstallrik och bubblande dryck i utställningen Jordnära – självhushållare då och nu. Denna serveras efter föreläsningen. Passa på att mingla med andra deltagare.

Om Farbror Grön
Johannes Wätterbäck har odlat i över 30 år allt från perenner till grönsaker och sommarblommor. Odlingarna har han och och Theres Lundén lite överallt, i staden, på landet, inomhus, utomhus, i källare och på ett tak, själva och tillsammans med andra. Grönsakerna de odlar, väljs med omsorg – de vill ha delikata ingredienser till sina gröna middagar. Sedan 2012 driver dom tillsammans bloggen farbrorgron.se och där skriver de om sina odlingsäventyr och recept. De syns också på Instagram och Facebook där de driver sedan en tid den populära Facebook-gruppen Farbror Gröns Trädgårdsland.

När

22 maj kl 16.30-19.00

Pris

Helkväll med två föreläsningar och mingeltallrik+alkoholfritt bubbel: 900 kronor.
En föreläsning och mingeltallrik + alkholfritt bubbel: 550 kronor

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till Tumba station, buss 725 till hållplats Tumba bruksmuseum, ca 150m till museet.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: