Gratis

Tillfällig utställning

Tori Wrånes – BIG WATER

Pågår till 12 februari

Accelerator

24 sep – 12 feb 2023
Det har funnits liv i haven i 3,7 miljarder år, tre gånger så länge som på land. Haven täcker 71 % av jordens yta och är till stor del outforskade. Tori Wrånes nya verk för Accelerator, BIG WATER, tar sin utgångspunkt på olika platser i världshaven: över ytan i Thailands kustland och under ytan i Norges arktiska vatten. De två platserna flätas samman i ett storskaligt video- och musikverk. 

Om utställningen
I BIG WATER omsluts besökaren av marina världar där pälsklädda urvarelser rör sig till havets rytm. När månen och jorden cirklar runt varandra drar månen i jordens vatten. Under den period av året när tidvattnet är som mest dynamiskt förändras varelsernas grottvärld dramatiskt. De samlas för att hylla himlakropparnas rörelser och spelar flöjt till rytmen av havets pendling mellan hög och lågvatten.  

Om Tori Wrånes
Tori Wrånes (f. 1978, Norge) arbetar med performance, film, skulptur, måleri och installation. Innan Wrånes började studera konst var hon med i ett rockband i 11 år. Hennes långa erfarenhet som vokalist framträder tydligt i hennes praktik som har ett koreografiskt förhållningssätt till ljud, sång och musik.

När

24 sep – 12 feb 2023

Pris

Fri entré.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Universitetet, därifrån är det en minuts promenad till konsthallen.

Du kan även ta buss 50, 639, 670 och 676 (hållplats Universitetet Södra), buss 540 (hållplats Universitetet Norra) eller Roslagsbanan (hållplats Universitetet).