Konsert

Pop & rock

Tomas Andersson Wij

I fjol släppte Tomas Andersson Wij det grammisnominerade albumet Åskan i hjärtat. Efter höstens klubbturné och sommarens akustiska resa kommer han hem till Stockholm och Cirkus för en unik kväll tillsammans med Stockholm Concert Orchestra. Dirigenten Johan Siberg har skrivit nya arrangemang till Andersson Wijs låtar.

– Vi fann varandra snabbt, Johan Siberg och jag. Det var enkelt att välja låtar och det blev precis så som jag hoppats: att musiken i hans arrangemang vecklade ut sig ännu mer, fick fler lager och mer temperament. Det här är bland det roligaste jag gjort på en scen. Det är en enorm känsla att ha orkestern i ryggen, berättar Tomas Andersson Wij.

Tre utsålda och hyllade konserter har de hunnit göra ute i landet. Nu väntar hemstaden Stockholm. Och Cirkus är en speciell plats för Tomas Andersson Wij.

– När jag som ny artist drömde om de stora scenerna var det alltid Cirkus jag hade för ögonen. Nu har jag spelat där några gånger men det känns lika stort varje gång. Festligt att det är på en lördag också, säger Tomas, som just nu sitter vid pianot och skriver låtar till ett nytt album.

 

När

21 oktober kl 20

Pris

Från 435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.