Konsert

Klassiskt

Tjajkovskijs fjärde symfoni

13–14 mars

Konserthuset Stockholm

Tankar som också återspeglas i den bubblande upprymda musiken. Men symfonin handlar också om hans känslor efter sitt korta och katastrofala äktenskap. Inledningens tema som återkommer flera gånger i symfonin är kärnan – en utplånande kraft som ställer sig i vägen för lyckan.

Tonsättaren, klarinettisten och dirigenten Jörg Widmann är en av den klassiska musikvärldens just nu mest uppmärksammade profiler. Hans variationsrika och fantasifulla musik står ofta i förbindelse med kända klassiska och romantiska tonsättare som Mozart, Beethoven, Schubert och Brahms, men är samtidigt omisskännligt förankrad i vår tid. Årets internationella tonsättarfestival i Konserthuset, som startar den 9 november, ägnas Jörg Widmanns musik. 

I nära samarbete med svenske supertrumpetaren Håkan Hardenberger komponerade han sin Towards Paradise (Labyrinth VI) för trumpet och orkester. Konserten leds av lettiske Andris Nelsons, chefdirigent för Gewandhausorkestern i Leipzig, som inledde sin karriär som trumpetare och vid flera tillfällen samarbetat med Håkan Hardenberger.
 

När

13 & 14 mars

Pris

145-450 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: