Dans

Timulak/Portner

9 feb–2 mar 2024

Kungliga Operan

Två av världens just nu mest spännande koreografer, Lukaš Timulak och Emma Portner, möts på Kungliga Operans scen i ett verk som är skapad specifikt för Kungliga Baletten.

24 badkar står utplacerade på scengolvet. Sex dansare dansar runt dem, i dem, med dem. Luften fylls av dimma, golvet av skum. Detta är ingredienserna som den unga koreografen Emma Portner använder sig av när hon och Balettens dansare leker fram den mystiska och stämningsfulla Bathtub Ballet. Även Totality in parts, i koreografi av Lukaš Timulak, skapad specifikt för Kungliga Baletten, inleds med en ensam dansare. Antalet fördubblas tills 16 dansare är på scenen för att utforska det som binder oss människor samman, vår planet och universum.

Kanadensiska Emma Portner är en av de senaste årens mest omtalade namn inom dansvärlden. Hon blev den yngsta kvinnan någonsin att koreografera en musikal på Londons West End, hennes dansverk har fått internationell spridning, och hon har även koreograferat för artister som Emma Watson, Maggie Rogers och Justin Bieber. Både Portners Bathtub Ballet och Totality in parts bygger på en stark relation mellan scenografi och koreografi. Totality in parts fick stor uppmärksamhet när det uruppfördes som en del av föreställningen Trinity 2018. Verket är skapat av Timulak i samarbete med scenografen Peter Biľak och till musik av den Oscarsbelönade Volker Bertelmann (»Hauschka«). 

När

Spelar från 9/2 till 2/3-2024

Pris

130-1670kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg

Tunnelbana:
Linjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan.

Annonser: