Teater

Till Damaskus – moment 22

14 maj–11 jun

moment:teater

BAKGRUND
1 december 2020 fyllde moment 20 år.  Plan 1 var ett storstilat firande: en jubileumsföreställning och en hejdundrande premiärfest. Coronapandemin gjorde denna plan omöjlig. Plan 2 var ett anpassat firande: en mindre, coronaanpassad jubileumsföreställning med begränsad publik och ett mindre firande. Andra vågens kulmen och nya restriktioner som tillät oss att samla max 8 personer gjorde även denna plan omöjlig. På den riktiga födelsedagen livestreamades första scenen av dera färdiga jubileumsföreställning följd av ett tal av Andreas Boonstra. Föreställningen lades i malpåse med löfte att återkomma när vår ursprungliga plan om ett storstilat firande utan restriktioner återigen var möjligt. Den tiden är här nu. Varmt välkomna till vårt 20(+ 1,5)-årsfirande!

Moments kanske första riktiga publiksuccé, Strindbergs vandringsdrama Till Damaskus ska vi spela och själva moment ska vara huvudperson. Strindbergs pjäs handlar mycket om att hitta sig själv, kanske sin själ. Kommer vi hitta eller lyckas beskriva moments själ under kvällen? Kanske. Vi ska åtminstone försöka. Men inte ensamma. Vi kommer behöva hjälp. I Strindbergs pjäs är det Damen som kommer in i Den Okändes liv och ställer saker på ända. I denna föreställning är det Gästen.

Varje föreställning kommer att spelas av en hemlig, helt oförberedd gästartist från moments historia. I skrivande stund har 14 personer tackat ja till det här uppdraget. Det enda de har gemensamt är de alla har stått på moments scen förut. En del väldigt många gånger, en del bara ett fåtal, en del alldeles nyligen, en del för länge sedan. Gästartisten kommer att få alla instruktioner, all text, alla roller, all kostym på plats och tillsammans med Andreas spela alla roller i Strindbergs Till Damaskus. Gästen kan få en instruktion i stil med ”Ta på dig kavajen som hänger där och läs vad som står på lappen i innerfickan”. Gästens replik kan ju mycket väl vara ett stick för bandet och/eller tekniken så det är troligt att allt på scen förändras och att en ny scen börjar efter att kavajrepliken är läst och kanske finns det en annan lapp med nya instruktioner i andra fickan. Varje föreställning kommer alltså bli helt unik och aldrig kunna upprepas. Varje föreställning kommer att avslutas med en premiärskål eftersom varje föreställning både är en premiär och en sista föreställning.

När

14 maj – 11 juni

Pris

100 – 250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Gröna linjen mot Farsta Strand, hållplats Gubbängen.