Teater

Tiden är vårt hem

3 mar–5 apr

Kulturhuset Stadsteatern

Eirik Stubøs succéversion av Lars Noréns ”Tiden är vårt hem” är tillbaka. I ett somrigt Skåne återförenas syskon och barndomsvänner i en omöjlig ringdans. Blir detta deras sista sommar tillsammans? Den namnkunniga ensemblen består bland annat av Helena af Sandeberg, Henrik Norlén, Samuel Fröler, Léonie Vincent, Sofia Ledarp och Johannes Kuhnke. 

Om föreställningen
Luften vibrerar av förväntningar när det är dags för syskon och barndomsvänner att mötas upp i ett somrigt Skåne. Några är bofasta, andra sommargäster, några är gifta och andra skilda. Det var länge sen de sågs. Rötterna ligger djupt i den skånska myllan. Här pulserar också besvikelser från det förflutna. Trots att deras öden är så tätt sammanflätade bär var och en sin särskilda historia. En gång var detta ett hem på jorden, men hur fångar man den tid som flytt? Stark kärlek binder den ena till den andra i en omöjlig ringdans. Blir detta deras sista sommar tillsammans?

Lars Noréns pjäs Tiden är vårt hem handlar om längtan, hemkomst och tiden som går utan återvändo och dialogen balanserar oupphörligen på gränsen mellan tragik och komik. Det är snart 30 år sen pjäsen skrevs, men de mänskliga och politiska frågor som den berättar om tycks evigt aktuella.

När

Nypremiär 3 mars 2023.
Spelas t.o.m. 5 april.

Pris

150-435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.