Konsert

Pop & rock

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Thorbjørn Risager och hans band The Black Tornado, det danska bluesrockbandet, kommer nu till Fasching för sjunde gången sedan 2016. Passa på att köpa biljett i god tid, det brukar bli utsålt!


De har länge varit ett av Europas flitigast turnerande bluesband med sin alldeles egna mix av soul, rock, blues, funk, americana. De spelar nästan enbart eget material, med sju musiker på scen. Bandet har hittills spelat drygt 1300 gig i 22 olika länder, men de har mera flyt nu än någonsin. Apropå flyt ger de sig av på Joe Bonamassas fem dygn långa blueskryssning i Medelhavet, ”Keeping the Blues Alive”, bara några dagar efter hemkomsten från senaste USA-Canada-turnén.

Bandet har gått från klarhet till klarhet. Och det är ju inte ”bara” deras inspelade musik – med 20 miljoner strömningar – utan de har också samlat en trogen livepublik, där många har följt dem genom åren, och reser långt för att höra dem. Vissa har hört dem dussintals gånger. Och varje gång bandet publicerer en ny turnéplan eller video frågar folk ”när kommer ni till… Australien/Californien/Memphis/North Mississippi?”

När

2 december kl 20

Pris

330 – 380 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Annonser: