Konsert

Jazz

Thomas Backman

26 januari 2023

Fasching

“Crime Jazz”,  “Jazz för en ny generation”& “slow burn yearning widescreen chamber pop”. Ord från internationell press som genom åren försökt beskriva Thomas Backmans musik.

Klart är i alla fall att Backman, känd från bl.a Klabbes Bank och paavo eller för samarbeten med en mängd olika artister, band och musiker, med sina 2 egna album har skapat något alldeles eget som kan tyckas svårt att beskriva.

Med influenser från såväl orkestral pop, shoegazerock, frijazz och ett samarbete med rapparen Shazaam kammade senaste plattan ”When Light Is Put Away” hem det prestigefyllda Manifestpriset för Årets Jazz på Manifestgalan 2022. Juryns motivering löd ”Sparsmakad gränslandslyrik som överraskar i varje takt. Med senaste albumet tar Thomas Backman språnget från känslig instrumentalist till excentrisk musikkonstnär. På When light is put away klär musikerna av sig i mörkret och spelar utan hämningar.”

Efter att har turnérat med musiken på anrika scener som Pizza Express i London och Rochester Jazz Festival & Nublu i USA får nu Faschingpubliken möjlighet att höra Backmans egna musik live för första gången. I bandet hittar vi några av de absolut främsta musikerna inom jazz/pop/electronica i landet.

När

26 januari kl 20

Pris

120-250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.