Teater

This is it

21 apr–11 jun

moment:teater

I THIS IS IT får vi möta en Instruktør (regissör) som samlat ihop moments mest namnkunniga ensemble någonsin för en kärlekshyllning till teatern som fenomen. Ett fall genom scenkonsthistorien, en dansant MMA-match med traditionen. Tillsammans har de över ett sekels erfarenhet på högsta internationella nivå av detta fantastiska, otroliga och unika, att ses tillsammans i ett rum för att uppleva det ständiga nuet tillsammans med en publik.

Föreställningen summerar var alla förväntningar träffat sinnet under detta århundrade och möter dessa med en dogmatisk hållning av bristande respekt och otrohet. Allt som haft en funktion eller högre mening avfärdas omedelbart. Synen på vad som är teater ersätts med synen på vad som inte är dans och tvärtom. Improvisation är förbjuden och texterna är oläsliga. Det meningslösa lyfts upp ur diket, förgylls och befruktas med maximal ambivalens för att sedan ges oändliga konstpauser. Dina åsikter och din moral visade sig ju leda till att kattungarna flåddes levande och syddes in i tyrannens päls. Men just när vi trodde att vi glömt bort oss för en sekund så upptäckte vi att vi befann oss i himlen.

Självklart är det svårt att tänka sig att allt går friktionsfritt – möjligen är vi trots allt människor. Instruktøren har till att börja med inte lyckats få hundvakt. Viljan att vara fyndig, smart, och att underhålla som en banal ståuppare skaver också. Men det är ju bara pytteproblem jämfört med att det verkar som om att hela teatern, eller möjligen hela Gubbängen (det är oklart) har blivit sålt till en stenrik norsk konstnär (gaspriserna!) som har gjort om den till Stockholms häftigaste lägenhet. Scenen är möjligen hennes vardagsrum, och där har hon installerat typ världens största Jamaikanska ljudsystem! Och vad händer i gradängen? Ingen vet. Som lök på laxen har hon dessutom bestämt sig för att återuppliva den gamla biografen “City” som huserade i lokalen mellan 1953 och 1974. Ja, ni hör. Man kan iallafall hoppas det visas någon bra film under kvällen.

“Ludvig Bildstein” (LB) är tillbaka med ett nytt verk på moment. LB startade som en alter ego-konstruktion inom dansaren och skådespelaren Ludde Hagberg i samband med arbetet med uppsättningen “Liz å Bill” 2021 och har utvecklats till en sorts ledstjärna och metod för produktion – en sorts frigrupp inom frigruppen moment, som suger sin energi från den (skolade) mänskliga kroppens revolution mot det koherenta narrativets själsdödande dominans.

När

21 apr kl 19:00
30 apr kl 16:00
2 maj kl 19:00
6 maj kl 19:00
7 maj kl 16:00
8 maj kl 19:00
9 maj kl 19:00
20 maj kl 19:00
21 maj kl 16:00
22 maj kl 19:00
27 maj kl 19:00
28 maj kl 16:00
1 jun kl 19:00
2 jun kl 19:00
7 jun kl 19:00
11 jun kl 16:00

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Gröna linjen mot Farsta Strand, hållplats Gubbängen