Konsert

The Way You Look Tonight

15 mars 2024

Konserthuset Stockholm

Dorothy Fields (1904–74) var en amerikansk textförfattare och hon låg bakom texterna till klassiker som I’m in the Mood for Love, On the Sunny Side of the Street,  och The Way You Look Tonight. Hon inledde sin bana i början av 1900-talet i det New York-baserade Tin Pan Alley, bestående av en grupp musikförläggare och låtskrivare. Hon kom sedan att arbeta såväl vid Broadway som i Hollywood. 

The Way You Look Tonight, är en hyllning till Dorothy Fields som Isabella Lundgren, Carl Bagge och Musica Vitae nu äntligen tar med sig till Konserthuset Stockholm. Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzvokalister och hon har framträtt i Konserthuset vid ett flertal tillfällen, bland annat med Kungliga Filharmonikerna i Ovan regnbågen – Judy Garland 100 år, som finns att se på Konserthuset Play

Kammarorkestern Musica Vitae har sin utgångspunkt i klassisk musik, från barock till nutida, men repertoaren är bred och genreöverskridande. Orkestern gästade Konserhuset senast våren 2022 med bland annat musik av Paganini och Dvorák. Carl Bagge är jazzpianist, kompositör och arrangör. Han har samarbetat med många framstående artister i olika sammanhang, bland andra Robyn, Rigmor Gustafsson – och förstås flera gånger med Isabella Lundgren.

En den av vårens Blue House Jazz-program på konserthuset

När

15 mars 2024

Pris

450 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: