Teater

The Unknown

7–29 maj

Dramaten, Målarsalen

The Unknown är en serie om tolv föreställningar som ser olika ut varje kväll. Upplevelser som du inte får veta nånting om på förhand. Ett rum där publiken överlämnar sig till konsten.

I en tid när algoritmer, rekommendationer och recensioner styr in oss i bekväma banor är det allt ovanligare att vi tar chansen att se något vi inte redan har fått beskrivet för oss på förhand.

Med The Unknown erbjuder Markus Öhrn det motsatta till målande programtexter, intervjuer och rollistor. Det är en chans för besökaren att slippa välja annat än att befinna sig på en plats vid en specifik tid. The Unknown är ett projekt som inte kommunicerar innehåll eller deltagande konstnärer The Unknown är en plats i ständig transformation. The Unknown är kärlek till det som händer i rummet.

Markus Öhrn är en internationellt hyllad svensk scenkonstnär som hittills framförallt varit verksam utomlands, och medverkat på en rad internationella scener och festivaler såsom Festival d Avignon, Wiener Festwochen och Theatertreffen. Bland hans mest uppmärksammade verk märks Häusliche Gewalt (Våld i nära relationer) 2018, Azdora 2015-2019, där han lät Italienska hemmafruar i en rad städer bilda metal-band, och hans debutpjäs Conte d’Amour, ett performance om Josef Fritzl som vann första pris på Impulse Theater Festival i Tyskland 2011. Han har också gjort flera verk för Volksbühne Berlin. 2019 vann han det prestigefyllda Österrikiska teaterpriset Nestroy preis för verket Three episodes of life. Han är sedan 2018 konstnärlig ledare för teatergruppen Institutet, som flyttat från Malmö till Vitsaniemi i Övertorneå kommun. The Unknown är Markus Öhrns första verk för en svensk institutionsteater.

Se The Unknown innan någon av våra andra kvällsföreställningar, eller för sig själv. Antingen bara en gång, flera, eller alla.

När

7-29 maj

Pris

100 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss:
Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn:
Spårvagn nr 7