Konsert

The The

13 september

Filadelfia Convention Center

The The står som en bastion inom den brittiska musikscenen, med ett arv som sträcker sig över decennier. Ända sedan Matt Johnson satte 1977 satte in en annons i NME och letade efter bandmedlemmar har han varit den enda konstanten i The The. Runt honom har ett kollektivt formats, ett kollektiv som har skapat musik som utmanar både genregränser och lyssnarens förväntningar. Det här har resulterat i ett omisskännligt sound, som blandar post-punk med elektroniska inslag och kryddar det hela med politisk laddning.

Genom åren har The The inte bara bidragit med tidlösa album som ”Soul Mining” och ”Infected”, utan också fortsatt att hela tiden vara relevanta genom att ta upp brinnande samtidsfrågor. Sedan genombrottet med 1983-års album “Soul Mining” följde ännu större framgångar med klassiker som “Infected”, “Mind Bomb” och “Dusk”. Men efter “NakedSelf”, som släpptes 2000, blev det ganska tyst från The The.

Efter en rad konstprojekt, filmer och soundtracks under 2010-talet återvände Matt Johnson i The The-skepnad med den känslosamma singeln “We Can’t Stop What’s Coming”, som släpptes som starkt limiterad 7?-vinyl under Record Store Day 2017. Därefter åkte The The ut på sin första turné på 16 år. En turné som bland annat nådde Münchenbryggeriet i Stockholm – bandet första Sverigekonsert på 29 år!

Som tur var behövde vi inte vänta ytterligare 29 år på nästa Sverigekonsert. 13 september återvänder The The till Stockholm för en efterlängtad konsert på Filadelfia.

När

13 september

Pris

Från 545 kr + avgifter

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbanans gröna linje till S:t Eriksplan samt flera innerstadsbussar.

Annonser: