Konsert

Pop & rock

The Rock Music Galore

Sky High med Clas Yngström i spetsen, behöver knappast någon närmare presentation. Sedan starten för fyrtiofem år sedan, har man genom ett oräkneligt antal spelningar och en mycket diger skivkatalog, spritt sin tunga blues och bluesrock och etablerat sig som Sveriges främsta och ledande band i sin genre.

Great Park Avenue är inte längre något litet nyförvärvat indierockband, utan har redan slagit rot i den svenska indiescenen och tar sin näring från den bördiga jorden. Den 13:e maj spelade de för ett nästan slutsålt Debaser Strand. Stora scenen på Debaser stampades torr av de kostymklädda bandmedlemmarna som får se en exponentiellt ökande publik för nästan varje spelning de gör.

Noise Detectors Inc är en konstellation med medlemmar från tidigare band som t.ex Eager Beaver, Stupidity, Kokowerk, The Joints och Piltdown 5, bara för att nämna några. Efter att ha lagt ner sitt senaste band ”Stupidity”, bestämde sig gitarristen/sångaren P A, och bassisten/sångerskan Miss Anna under våren 2019 att starta något nytt då man hade ett stort antal låtar som ej passade tidigare grupp, och man ville ha en musikalisk omgivning med ett annat perspektiv.

Toxin T bildades 1984 som Toxin Toy i ett rostigt plåtskjul ovanpå en lagerbyggnad i norra spårområdet på Eugeniavägen i Norra Vasastan på gränsen till Solna. Ett slumområde bestående av ljusskygga industrier och verksamheter och där även ett styckmord uppdagades i några av alla sopsäckar och skräp som låg utspritt i området.

Viragos är ett Gävle / Stockholm band som funnits i nuvarande sättning sedan början av 2022. Live har man varit sparsamma som ett medvetet val utifrån att Viragos är ett distansband bestående av 7 personer. Nio låtar har hitills spelats in och ligger på Spotify samt att en vinyl EP ligger i planeringen till hösten. Howard’s Power pop stew i England har spelat ett flertal av Viragos låtar samt en del radiospelningar här i Sverige. Musikaliskt är det en brokig samling låtar med melodisk power-pop / indie-pop som grund, men där finns också skallerorms tango, och kabare-stomp, vilket ger bandet en säregen prägel. 

När

30 september kl 19

Pris

300 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.

Annonser: